Ronny Brandt en Eliot Charisma keren vrijdag als oud-winnaars terug bij de kortebaan in Sassenheim. De twee paarden wonnen de koers op de Teijlingerlaan in respectievelijk 2018 en 2019. Ook dit jaar behoren de paarden tot de favorieten. De aanvang is 13.00 uur. De start valt omstreeks 13.30 uur.

Vier jaar geleden maakte Ronny Brandt in Sassenheim een spetterend debuut op de kortebaan. De ruin van Stal de Groningers won direct de koers en legde de basis voor een mooie carrière. In totaal heeft hij al zes overwinningen achter zijn naam staan. In 2019 kroonde hij zich tot ‘paard van het jaar’. Dit seizoen eindigde hij bij zijn enige start als tweede in Wognum.

Eliot Charisma keert terug van blessureleed. De ruin van eigenaresse Anja Jonkman liep vorig jaar in ’t Zand zijn laatste koers. Hij eindigde die dag als tweede. Eliot Charisma heeft in zijn carrière maar liefst tien overwinningen achter zijn naam staan. 

Kwaliteit

Hoewel er slechts zestien paarden aan de start komen, heeft de Stichting Harddraverij Sassenheim over de kwaliteit niets te klagen. Met Southwind Raptor komt de grootverdiener onder de kortebaners aan de start. De ruin liep inmiddels al bijna 35.000 euro aan prijzengeld bij elkaar. Ook Chief One is een heuse klasbak. Hij won vorig jaar maar liefst drie kortebanen.

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website vind je vanaf donderdagmiddag ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips om je voordeel te doen bij de totalisator. Meer informatie over het evenement vind je op www.harddraverijsassenheim.nl. Hier is ook het complete programma van de dag te bekijken, inclusief braderie.