Stal de Groningers kan op vrijdag 14 juni voor de vierde keer op rij de kortebaan in Sassenheim winnen. De afgelopen jaren lukte dit met Barbert (2016), Fuggedaboutit (2017) en Ronny Brandt (2018). Ook voor dit jaar heeft liefhebber Michel Roggen met zijn vrienden meerdere ijzers in het vuur. De aanvang op de Teijlingerlaan is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

John de Leeuw is de vaste stuurman van Stal de Groningers, die steevast investeren in nieuw kortebaantalent. Dit seizoen is er een flink aantal nieuwkomers bijgekomen. Het is nog even afwachten of zij zich direct bij de toppers kunnen aansluiten.

Bloemen

Overigens was het vorig jaar niet De Leeuw die met de bloemen naar huis ging. Omdat Stal de Groningers vaak meerdere paarden aan het vertrek heeft, zijn er ook andere pikeurs die hun paarden rijden. Zo lukte het vorig jaar Rick Wester om met Ronny Brandt de kortebaan te winnen. Mogelijk rijdt hij opnieuw een paard van Stal de Groningers. Daarnaast heeft hij zelf Dutch Buitenzorg op stal, één van de betere paarden van de afgelopen jaren op de kortebaan.

Doc Holiday is het meest succesvolle paard van vorig jaar op de kortebaan. Hij won vier kortebanen, waaronder het Nederlands Kampioenschap in Middenbeemster. Het leverde de troef van de Meiden van Assum ook de titel ‘paard van het jaar’ op. Pikeur Bo Sprengers werd tevens leerlingkampioen. Het nieuwe seizoen is de combinatie direct goed begonnen met winst in Assendelft.

Deelnemers

Welke paarden er aan de start komen, is bekend op woensdag 12 juni. Direct nadat de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.harddraverijsassenheim.nl.

Tegelijkertijd met de kortebaan vindt op vrijdag 14 juni de traditionele braderie (Midzomerfestijn) plaats op en rondom de Hoofdstraat. Omdat het bezoeken van beide evenementen een goede combinatie is gebleken in het verleden, staan de evenementen vanaf dit jaar weer samen op de kalender. De afgelopen jaren vond de harddraverij op zaterdag plaats. Door deze één dag naar voren te halen, kunnen de evenementen elkaar weer versterken. De braderie duurt van ongeveer 10.00 uur tot 18.00 uur.