De Teijlingerlaan in Sassenheim was afgelopen vrijdag 21 juni voor de 21ste keer het decor voor de kortebaan draverij. 22 Paarden verschenen aan de start. Aanvankelijk leek het een redelijk droge draverij te worden, maar na 14.00 uur veranderde de buienradar ineens van koers en werd het een druilerige middag. Ondanks dat kunnen we terugkijken dop een geslaagde editie!

Koersverloop

Op de website van de kortebaanbond zegt men het volgende over de kortebaan van Sassenheim: “De kortebaan van Sassenheim 2024 is gewonnen door Rick Wester met Dia A Baers, die eerder in Assendelft al een verpletterende indruk maakte. De 9-jarige bruine merrie had in de vierde omloop enigszins gelukkig afgerekend met de andere sensatie van de dag, Trumpie gereden door de Belgische pikeur Francis Neirinck, en moest in de finale uit de greep blijven van Hampshire F Boko en Aad Pools. Dat lukte mede dankzij de 5 meter starthandicap van de tegenstander, zodat Rick Wester soeverein naar de overwinning liep. Voor trainer Jeroen Offeringa betekende het zijn eerste kortebaanwinst, voor Stal De Groningers de eerste hoofdprijs van het seizoen.
Trumpie legde op indrukwekkende wijze beslag op de derde plek, door Southwind Raptor dravende te kloppen, een prestatie van formaat.”

Wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen heeft de winnende combinatie Dia A Bears en Rick Wester geëerd op de baan met bloemen en een verdiende paardendeken. Later heeft zij de prijsuitreiking verzorgd en alle winnaars voorzien van hun welverdiende prijzen.

Publiek

Dit keer was er hoog bezoek langs de baan! Via verzorgingshuis Berkhout was een verzoek gekomen of zij met twee bewoners mochten komen kijken en of daar het een en ander voor geregeld kon worden zodat zij een onvergetelijke middag hadden. Beide heren waren gek op paardenraces en hadden de wens dat nog een keer te gaan zien. Uiteraard vond het bestuur van Stichting Harddraverij Sassenheim dat een leuk idee en verwelkomde zij de twee heren uiterst hartelijk. De heer Huib Tukker (geboren en getogen Sassenheimer) en de heer Jan van Rijn (de ‘laatste varende boer’ van Warmond) hebben een erg gezellige en goed verzorgde middag gehad en genoten van de dravende paarden.

Door de regen was het helaas niet erg druk langs de baan. Desalniettemin haalde de teller van de totalisator toch de 19.000 euro omzet. Dat is helemaal niet verkeerd!

Sponsortent

Ook in de sponsortent was het aangenaam vertoeven. Onder het genot van een heerlijk drankje en hapje uit de ‘Route 66 foodtruck’, verzorgd door onze hoofdsponsor Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, konden de andere hoofdsponsors Topkeukens, Haco Lisse, Jack’s Casino Sassenheim en alle andere sponsors kijken naar de koers. Zanger Han Holland zorgde er voor een gezellige muzikale noot.

Met de braderie en de mooie kortebaan aan de Teijlingerlaan was het ondanks het natte weer toch erg gezellig in het centrum van Sassenheim.