Nadat de edities van 2020 en 2021 vanwege corona niet door konden gaan, staat op vrijdag 17 juni eindelijk weer de kortebaan van Sassenheim op de kalender. De paarden draven vanaf ongeveer 13.00 uur door de Teijlingerlaan. De officiële start is om 13.30 uur. Ook de traditionele braderie in de Hoofdstraat (10.00 uur tot en met 18.00 uur) gaat weer door.

De kortebaansport is hard geraakt tijdens de coronacrisis. Door de afgelastingen en onzekerheid investeerden de eigenaren nauwelijks in kortebaanpaarden. Het paardenbestand is daarom flink afgenomen. 

Sterk deelnemersveld

Desondanks kan de organisatie in Sassenheim erop vertrouwen dat het een kwalitatief sterk deelnemersveld krijgt. De meeste toppers in het circuit zijn actief gebleven. Daarnaast lieten diverse nieuwe talenten zich goed zien tijdens de seizoensopening in Assendelft op zaterdag 14 mei. 

Om deelname te stimuleren, heeft de Kortebaanbond in samenwerking met de SNDR (Stichting Nederlandse Draf- en Rensport) tevens de regel ingevoerd dat paarden zonder winsom vijf meter ontheffing krijgen. Hierdoor kan de koers op de Teijlingerlaan wel eens een verrassend koersverloop krijgen waarin nog onbekende paarden succes boeken.

Titelverdediger 

Het is nog onzeker of titelverdediger Eliot Charisma op vrijdag 17 juni aan de start komt. De ruin van trainer Marc de Jong is momenteel herstellende van een zware blessure. De nummer twee van 2019, Ronny Brandt heeft meer kans op deelname. De ruin behoort inmiddels tot het meubilair op de kortebaan. In 2018 won hij in Sassenheim tijdens zijn debuut.

Op basis van de kortebaan in Assendelft behoren bij deelname ook Coktail Bar en Jocke Cane tot de favorieten. De eerste won verrassend de koers nadat hij vorig seizoen al meerdere ereplaatsen had behaald. Jocke Cane debuteerde met een sterke tweede plaats. De nieuwe trainer van eigenaar Piet Siderius lijkt veel talent te hebben en wordt waarschijnlijk alleen maar beter.

Loting

De SNDR verricht de loting van de kortebaan Sassenheim op woensdag 15 juni. De deelnemende paarden zijn vervolgens direct te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waarmee iedereen zijn voordeel kan doen bij het plaatsen van een weddenschap bij de totalisator. 

Op www.harddraverijsassenheim.nl vind je alles over het evenement. Hier is ook het complete programma van de dag te bekijken, inclusief braderie.

Door: Hilgersom tekstproducties