Een nieuwe ster kan opstaan tijdens de kortebaan van Sassenheim op vrijdag 16 juni nu baanspecialist Ronny Brandt afscheid heeft genomen. De kans is echter groot dat eigenaar Stal de Groningers ook nu de koers wint. Liefhebber Michel Roggen is met twee zeges uit even zoveel starts uitstekend aan het seizoen begonnen. De paarden draven vanaf ongeveer 13.00 uur over de Teijlingerlaan. De officiële start is om 13.30 uur.

Tijdens de afgelopen drie edities van de kortebaan Sassenheim was Ronny Brandt de smaakmaker. De ruin won direct bij zijn debuut in 2018 en eindigde een jaar later als tweede achter Eliot Charisma. Vorig jaar won de Deen opnieuw de koers en bezorgde daarmee pikeur Demi Veenstra haar eerste kortebaanzege.Ronny Brandt stond niet bekend als snelheidsduivel, maar had wel een gouden karakter. Op vechtlust en betrouwbaarheid was hij zijn tegenstanders vaak de baas. Hiermee kleurde hij de afgelopen drie edities de koers. Mede vanwege een opgelopen starthandicap vond Stal de Groningers het na een succesvolle carrière mooi geweest voor Ronny Brandt. Na de kortebaan in Roden, vorig jaar september, nam hij afscheid.

Vervangers

Stal de Groningers heeft de opvolgers van Ronny Brandt al in huis. Vorig jaar debuteerden hun Candy Blue Chip en Epoque en wonnen respectievelijk vier en drie keer. Beide paarden zijn ook uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Epoque won in Assendelft waarna Candy Blue Chip zegevierde in Wognum. Bij deelname behoren deze paarden ongetwijfeld tot de favorieten. 

Mogelijk komt de concurrentie van Caroline Aalbers. Ook haar stal is goed gestart aan het seizoen met een tweede plaats van Medusa J in Assendelft en een derde plaats van Jet Bianco in Wognum. Bovendien heeft zij de beschikking over Cassidy Byd die vorig jaar de kortebaan in Nootdorp won. Op snelheid is de ruin een klasse apart.

Dit geldt ook voor Flavius Boko die vorig jaar bij zijn debuut direct als tweede eindigde in Sassenheim. De ruin presteert echter uiterst grillig. Te vaak verwisselt hij de draf voor galop en volgt uitschakeling. Mogelijk kan de troef van Krista Timmer op de Teijerlingerlaan voor de omslag zorgen.

Deelnemersveld en loting

De SNDR verricht de loting van de kortebaan Sassenheim op woensdag 14 juni. De deelnemende paarden zijn vervolgens direct te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waarmee iedereen zijn voordeel kan doen bij het plaatsen van een weddenschap bij de totalisator. 

Op www.harddraverijsassenheim.nl vind je alles over het evenement. Hier is ook het complete programma van de dag te bekijken, inclusief braderie van 10.00 uur tot 18.00 uur in bet centrum van Sassenheim.