Het lijkt nog ver weg, de derde vrijdag in juni. Dus wellicht wat voorbarig om nu al met het bericht te komen, dat de harddraverij in 2021 niet doorgaat. Het zou eigenlijk de twintigste editie moeten worden, ware het niet dat de 19e editie niet is doorgegaan in 2020, ook al vanwege Covid-19. De organisatie stond al te popelen om er voor 2021 een knalfeest van te maken. Het is tenslotte altijd een geweldig evenement waar veel dorps- en streekgenoten een heerlijke middag kunnen genieten van de wedstrijden en de gezelligheid! Helaas heeft het bestuur toch moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan en wel om een drietal redenen.

Allereerst kost het organiseren van een kortebaan draverij behoorlijk wat geld. Door middel van sponsors worden deze kosten gedragen. Normaal start de organisatie begin van het jaar met het benaderen van sponsors. De benadering van de sponsors vinden wij op dit moment niet passend. Veel ondernemers hebben het in deze tijd bijzonder moeilijk.

Ten tweede komt daarbij dat de kosten dit jaar extra hoog zijn, vanwege de ingewikkelde ontsluiting van de wijk OverTeylingen. Vanwege de bouw van de wijk op het voormalig Rotteveel-terrein, is de ontsluiting van de wijk bij Sassembourg ingewikkeld. De gemeente eist extra maatregelen, wat extra kosten met zich meebrengt.

De gemeente heeft wel toegezegd om een gedeelte van deze kosten te willen bijdragen, maar de geschatte kosten van de ontsluiting van de wijk OverTeylingen zijn in totaal zo hoog, dat wij het financieel onverantwoord vinden om de kortebaan in 2021 te organiseren.

Ten slotte is het zeer onzeker of de Covid-19 pandemie dan volledig onder controle is. Er is dan wel een groot deel van de bevolking gevaccineerd, maar het is moeilijk in de toekomst kijken of een dergelijk evenement half juni alweer in zijn volle glorie kan plaatsvinden. En een harddraverij zonder publiek en sponsorontvangsten is geen optie.

De organisatie staat te trappelen om de Harddraverij in 2022 gewoon weer te organiseren. De wijk Park OverTeylingen is dan gereed waardoor er geen extra kosten verbonden zijn aan de ontsluitingen voor onder andere hulpdiensten. Ook is er dan hopelijk weer het ‘oude normaal’ en kunnen we dit bijzondere evenement weer van stal halen!