Ronny Brandt heeft vrijdag de kortebaan Sassenheim gewonnen. De ruin profiteerde van de galoppades van de verrassende Flavius Boko in de finale. De debutant uit de stal van Tom Kooyman had daarvoor de klasbakken Eliot Charisma en Southwind Raptor verslagen en won ook de eerste finalerit, maar ging daarna twee keer in de fout.

Flavius Boko was één van de paarden die er was bijgehaald, nadat de kortebaan van Sassenheim in eerste instantie te weinig deelnemers had. Een toevalstreffer dus, maar wel één die de kortebaan de komende manden hard nodig heeft.

Tijdens zijn eerste kortebaan was hij samen met pikeur Rick Wester een klasse apart. Hij versloeg de eveneens debuterende Divine League om vervolgens te verrassen met winst op Eliot Charisma (de winnaar van 2019) en grootverdiener Southwind Raptor. In de finale was het echter ineens klaar met Flavius Boko. Hij won nog de eerste rit, maar maakte daarna twee galoppades.

Eerste kortebaanzege

Ronny Brandt profiteerde en won net als in 2018 de kortebaan op de Teijlingerlaan. Voor pikeur Demi Veenstra betekende het zelfs haar eerste kortebaanzege ooit. Vorige maand debuteerde ze op de sulky in Wognum en werd direct tweede. Om de kortebaanzege alleen aan het falen van Flavius Boko op te hangen, gaat te ver. Ronny Brandt is immers snel en een toonbeeld van trouw. Dit gouden karakter leverde hem vrijdag in het zonovergoten Sassenheim de winst op.

Southwind Raptor en Lindsey Pegram eindigden als derde. Jet Bianco en John Dekker werden vierde.