Geslaagde 20ste editie van de Kortebaandraverij in Sassenheim

Doordat de kortebaan in 2022 de eerste keer weer was na corona, verschenen er toen slechts 16 paarden aan de start. Afgelopen vrijdag kon de organisatie gelukkig weer op 24 paarden rekenen, wat een kortebaandraverij toch wel aantrekkelijker maakt. De entourage op de Teijlingerlaan was weer als vanouds en het prachtige weer maakte alles nog net even een beetje mooier.

Koersverloop

Aan de start aardig wat, voor Sassenheim, onbekende namen. Het paard Elliot Charisma was een van de weinige bekende namen, dit paard won de koers op de Teijlingerlaan in 2019. Nu zou het paard de finale niet bereiken. In de laatste ritten ging het tussen Gaya Vip, Bankrobber, Cezar H en Hampshire F Boko. De laatste twee streden om de derde en vierde plaats, waarbij Hampshire F Boko zijn meerdere moest erkennen in Cezar H.

Gaya Vip en Bankrobber streden om het goud. Het werd een spannende race, temeer omdat Bankrobber in een race hiervoor op hol was geslagen doordat hij schrok van een omgevallen bouwhek. Rijder Lindsay Pegram viel daarbij van de sulky en het paard stoof onbemand over de baan. Gelukkig kon hij zonder ongelukken tot kalmte gemaand worden en viel de blessure bij Lindsay ook mee. Een fantastische prestatie dat de twee de finale daarna wisten te bereiken. Uiteindelijk was het incident misschien toch wat teveel, Bankrobber en Lindsay Pegram werden tweede en Gaya Vip, bereden soor Caroline Aalbers, werd eerste.

Publiek

Een gezellig gezicht was het: jong en oud, gezellig kijkend naar de racende paarden, mensen met boekjes druk meeschrijvend met de resultaten. Wie won de rit? Welke plek loot hij in de volgende omloop? Alles goed bij houden, zodat er in de volgende ronde weer kan worden ingezet. Op de kruising met de Westerstraat, waar de Totalisator stond, was het gezellig druk. Onder het genot van een drankje genoten de mensen van de vaak spannende ritten. En ongetwijfeld zal er hier en daar op het verkeerde paard gewed zijn, maar dat mocht de pret niet drukken.

Waar de omzet in 2022 bleef steken op 13.500 euro, dit jaar was de omzet na de eerste omloop al tegen de € 17.000 om uiteindelijk te eindigen op een stand van € 19.870. Nog niet zo hoog als record-omzet van € 22.000 van een aantal jaar geleden, maar wel een Sassems top-5 resultaat.

Sponsortent

Ook in de sponsortent was het aangenaam vertoeven. Onder het genot van een heerlijk drankje en hapje uit de ‘Route 66 foodtruck’, verzorgd door onze hoofdsponsor Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, konden de andere hoofdsponsors Topkeukens, Haco Lisse, Rabobank bollenstreek en alle overige sponsors kijken naar de koers. Zanger Han Holland zorgde er voor een gezellige muzikale noot.

Met de braderie in het centrum en de mooie kortebaan aan de Teijlingerlaan was het heerlijk verblijven in Sassenheim afgelopen vrijdag. Er waren veel vrolijke gezichten te zien!